Hem > Uncategorized > Reportage från Landskrona-lägret!

Reportage från Landskrona-lägret!

Kanotintresserade ungdomar på helgläger


I helgen (den 21-22 maj) satsade Kanotsyd på ett läger i Landskrona. Bara sju kanotister fanns på plats, bland annat på grund av konfirmation, skador och tävlingar på annat håll. 

Johanna Johansson, var den enda deltagaren från Landskrona kanotklubb. Här förbereder hon sig för ytterligare ett träningspass.


Kanot. I helgen hade Kanotsyd ett av sina helgläger i Landskrona. I Kanotsyd ingår klubbar från Skåne och Blekinge som för närvarande är de fem, Ängelholms rodd och kanotklubb, Landskrona kanotklubb, Lödde kanotklubb, Malmö kanotklubb samt kajakklubben Eskimå från Karlskrona. Lägret är för dem som är mellan 14–17 år.

En av deltagarna var Johanna Johansson, Landskrona kanotklubb, som förra helgen tävlade i Lilla Edet där den första uttagningstävlingen till NM avgjordes och det blev en tredjeplats på 1000 meter, en placering hon är nöjd med.

– Ja, det var ju den första tävlingen efter vinteruppehållet, så den placeringen är helt okej, säger Johanna Johansson.

Johanna tycker det är bra med Kanotsyd, där andra klubbar också är med.

– Med tanke på att jag är den enda från Landskrona kanotklubb som är ute och tävlar tycker jag att det är kul med dessa läger, här lär man känna varandra, säger Johanna Johansson.

Att det skulle bli kanot för Johanna stod inte klart på något vis. Tvärtom, det var en slump att hon började.

– Jag satt och tittade på vad man kunde göra under sommaren för fyra–fem år sedan och träffade folk från olika klubbar innan jag bestämde mig för kanot. Jag hade alltid sysslat med lagsporter så jag ville prova på en individuell sport där man själv får ta cred för det man presterar, säger Johanna Johanson.

För tillfället har Johanna fullt upp. Nästa helg ska hon tävla i maraton NM i Finland. Samtidigt är hon på väg att sluta årskurs 9 för att hon ska börja på gymnasiet till hösten.

– Ja, det är inte många helger jag är hemma och det är rätt stressigt för tillfället. Men det går lätt att plugga då jag har tävlingar att se fram emot.

Till hösten ska hon studera i Nyköping på kanotgymnasiet och läsa samhäll–beteende, hon kommer även att läsa in vissa poäng i idrottskunskap .

Förutom Johanna var ytterligare sex kanotister på plats. Att de inte var fler berodde bland annat på konfirmation, skador och på att det är högsäsong med tävlingar nu.

Tränare för Kanotsyd är Cecilia Velin, Karlskrona kanotklubb. Cecilia är med i det svenska U21–landslaget. Hon ska försöka ta sig in i U23–landslaget, därmed har hon en hel del att lära de svenska ungdomarna. Förutom Kanotsyd finns det liknande träffar på andra ställen i Sverige.

– Vi stöttar de som vill gå långt men det är inget uttalat att det bara är de bästa som är med när vi träffas. Själv tycker jag att det är jätteroligt att se hur ungdomarna utvecklas och att de har roligt, säger Cecilia Velin.

– Sporten är absolut på rätt väg och kan kanske komma att bli större då ungdomarna i Sverige är bäst i Norden.

Med tanke på att kanot är en liten sport i Sverige fyller helgträffarna en viktig funktion. Och det är inte bara på träffarna som ungdomarna har kontakt med Cecilia Velin.

– De får träningsprogram som de ska följa och sedan har vi kontakt på olika sätt så vi ser att programmen följs, säger hon.

 

Annonser
Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. januari 8, 2018 kl. 12:41 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: