Hem > Uncategorized > Läger i Lödde med paddelpremiär & massa kul!

Läger i Lödde med paddelpremiär & massa kul!

Kanot-syd lägret i Lödde började kl 9.00 på lördagen den 5/3 med att ungdomarna fick tillsammans lämna förslag på träningspass och aktiviteter som de ville göra under helgen. Annika Nilsson hade några idéer som ungdomarna nappade på. Det var väldigt uppskattat bland de aktiva att få vara med och bestämma passen. Första passet blev ett löppass med orienteringsinslag i Järavallen. Eftersom det var planerat att vi skulle paddla under helgen, men den långa vintern grusade den planeringen. Efter lunch fanns det utrymme för en mer lekfull aktivitet, Go-kart! Även denna aktivitet fick ungdomarna bestämma. Så efter vi satt i oss den goda lunchen begav vi oss till Malmö, och Go-kart city. Det blev en riktigt lyckad eftermiddag och när vi var klara var vi fullfjädrade Formel-1 förarare…nästan. Väl tillbaka på klubben fikade vi och Annika förberedde sig för att hålla en genomgång i paddelteknik. Presentationen var en bra uppvärmning inför paddelmaskinspasset som ägde rum kort därefter. Vi diskuterade de viktigaste delarna i en bra paddelteknik och Annika körde en del övningarna för att värma upp och testa lite koordination. De eftersom vi var fyra aktiva i helgen men bara hade två paddelmaskiner satte vi ihop en cirkelträning som man varvade med paddelmaskinsintervallerna. Magnus höll ögonen på de som paddlade och gav tekniktips efterhand, medan Annika gav instruktioner i cirkelträningen.

När passet var slut och alla hade duschat var det dags för taco-middag. Vi utvärderade dagen snabbt och bestämde oss för att avsluta dagen med att hyra en film. Till efterrätt åt vi chokladpudding som var en riktig höjdare!

Kl 07.30 ringde klockan för uppstigning på söndagen. Fyra trötta ungdomar åt frukost tillsammans samtidigt som vi följde starten på Vasaloppet. Under gårdagen hade isen töat på lödde å och vi kunde nu paddla på riktigt. Med gårdagens teknik-tips färskt i minnet gav vi oss ut på vattnet kl 10.00. på programmet stod ett distanspass med teknikfokus. Med några få plusgrader i luften och strålande sol var det en fin premiär på vattnet för de flesta av ungdomarna. Vi hade följebåt med oss som filmade oss en och en för att sedan kunna återkoppla när vi satte oss ner efter passet och tittade på teknikfilmningen. Vi kom in efter en timme och 10min på vattnet och satte igång filmen direkt efter att alla duschat. Det var uppskattat bland alla ungdomar att få tekniktips och se sig själva paddla.

När vi ätit gjorde vi en mer grundlig utvärdering av helgen och ungdomarna fick sätta plus och minus på helgen. Där togs bland annat upp att de vill att lägret ska börja redan på fredag kväll, att de vill ha mer styrketräning och en joggingtur på morgonen innan frukost på söndagen. Allt sammantaget verkade alla ha haft en jätterolig helg och plussidan innefattade nästan alla delar av lägret!

Tack för en trevlig helg!

 Magnus Ljungberg

Annonser
Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: