Hem > Uncategorized > Läger i Lödde

Läger i Lödde

Dimman låg tät över de skånska vidderna när ett taggat och glatt kanotsydgäng samlades på Lödde Kanotklubb för det fjärde lägret. Efter en kort genomgång lottades två k4or och en k2a ihop för det första hårda syrapasset, 2*5 (40/140) stod på schemat.

Det var en spegelblank å vi gav oss ut på och efter 3*3 minuter uppvärmning tryckte vi igång maskineriet och jag måste säga att hela gruppen imponerade väldigt mycket och kämpade ända in i det sista på varje intervall. Tjej k4an med inslag av Vincent såg ut lite som Bambi på hal is när de började sitt pass i högvolymaren men precis som hela gruppen växte de under passet och såg riktigt stabila ut på slutet.

Efter passet ledde Alexandra ett kort intensivt bålpass och där underhåll Andreas oss alla med sin exceptionella koordination. En snabb dusch och även bastu för vissa väntade innan vi fick i oss en riktig brakmåltid bestående av Gnochii alternativt pastagratäng med sallad och bröd till. Mycket lyckad måltid!

Under de tre timmar som väntade innan det var dags för andra passet var det socialt umgänge för hela slanten med kortspel, tv-tittande och en hel del heta diskussioner.

Kl var 16.00 och solen strålade ljuvt på den klarblåa himmeln när vi bytte om igen och en grupp lättklädda kanotister begav sig ut än en gång i två k4or och en k2a. Det första passet imponerade på mig, men detta imponerade något otroligt på mig då det var fullt fokus och alla gav 110%. Jag fick säga till dem att ta det lite lugnt efter första intervallen t.o.m. passet på eftermiddagen var kort uppvärmning följt av 7*(70/20, 60/30, 45/15, 30/30, 15/15). Solen till ära så passade vi på att dra ut Löddes polokanoter och lekte med dem en stund och där blev den enda icke skåningen Philip lite av ett offer.

Kvällens husmor Birgitta rörde ihop en mycket fin måltid till oss på kvällen och på menyn var det pasta och ugnsbakad falukorv och givetvis stora mängder grönsaker. Resten av kvällen bestod av soffliggande med fotbolls och filmtittande och ett väldigt uppskattat inslag var glassen med maränger och chokladsås som det bjöds på sent på kvällen.

Dag 2 började tidigt med ett löppass med inslag av armhävningar, plankan och jägarsits och än en gång, vilket starkt gäng vi har när alla kämpade för varandra för att slippa bli bestraffade. Under löppasset hade Alexandra dukat fram en riktigt fin grötfrukost.

Förmiddagspasset var ett väldigt bra och givande teknikpass med Annika Nilsson som bestod av både teori och praktik, det var inte många som höll sig i kanoten under hela passet om vi säger så.

Lägret avslutades med ännu en måltid i toppklass, kokt potatis, köttfärslimpa, sås och broccoli.

Annonser
Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: